Autodesk License ManagementAutodesk Inventory Tool (Turkish)Network License Server (Ağ Lisans Sunucusu)Network License Server Report Log Setup (Ağ Lisans Sunucusu Rapor Günlüğü Kurulumu)

Network License Server Report Log Setup (Ağ Lisans Sunucusu Rapor Günlüğü Kurulumu)

Genel Bakış

Bu işlemin amacı, lisans dosyasını bulmak ve ağ lisans sunucunuzda rapor günlüğü kaydını etkinleştirmektir. Bu işlemin ortamınızdaki tüm ağ lisans sunucuları için tekrarlanması gerekeceğini unutmayın. Bu videoda, aşağıda özetlenen süreç size kolaylık sağlamak amacıyla açıklanmaktadır.

Lisans dosyasını bulma

Lisans dosyasını bulmak, LMTOOLS yardımcı programının kullanılmasını içeren basit bir işlemdir. Araç, çok sayıda konumdan birinde bulunabilir; ancak genellikle C:\Program Files\Autodesk Network License Manager klasöründe yer alır. LMTOOLS'u bulamıyorsanız lmtools.exe dosyasını aratmanız yeterli olacaktır. Dosyayı bulduktan sonra aşağıdakileri yapın:

  • Üzerine çift tıklayarak lmtools.exe dosyasını çalıştırın
  • Config Services (Hizmetleri Yapılandır) sekmesine gidin
  • Lisans dosyası yolunu Path to the license file  (Lisans dosyasının yolu) alanından alın

Raporlamayı etkinleştirmek için seçenekler dosyası oluşturma

Windows Gezgini'ni kullanarak lisans dosyasını bulduğunuz (yukarıdaki) dizine gidin. adskflex.opt adında bir dosya görüyorsanız aşağıdaki Raporlamayı etkinleştirmek için seçenekler dosyası ekleme kısmına bakın. adskflex.opt adında bir dosya görmüyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  • Start (Başlat) düğmesine tıklayın, notepad yazın ve OK (Tamam) öğesine tıklayın.
  • Aşağıdaki metni kopyalayıp dosyaya yapıştırın: REPORTLOG +"C:\Program Files\Autodesk Network License Manager\report.rl"

Yukarıdaki yol zorunlu değildir ve kurulum konumunuz için geçerli olmayabilir. Rapor günlüğünü yerel dosya sisteminde herhangi bir yere yerleştirebilirsiniz. Yol boşluk içermiyorsa yolun başına ve sonuna tırnak işareti konulması gerekmez.

Dosyayı adskflex.opt adıyla Autodesk lisans dosyanızla aynı dizine kaydedin.

ÖNEMLİ: Dosyanın lisans dosyası ile aynı dizine kaydedilmesi şarttır.

Dosyanın TXT uzantısı ile kaydedilmemesi için Save as type (Kayıt türü) açılan listesini All Files (Tüm Dosyalar) şeklinde değiştirmeniz gerektiğini unutmayın. TXT uzantısı içermesi durumunda dosya çalışmayacaktır.

Raporlamayı etkinleştirmek için seçenekler dosyası ekleme

Windows Gezgini'ni kullanarak lisans dosyasını bulduğunuz (yukarıdaki) dizine gidin. adskflex.opt adında bir dosya görmüyorsanız yukarıdaki Raporlamayı etkinleştirmek için seçenekler dosyası oluşturma kısmına bakın. adskflex.opt adında bir dosya görmüyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  • adskflex.opt dosyasına sağ tıklayın ve Open With… (Birlikte Aç…) öğesini seçin.
  • Listeden Notepad'i seçin ve OK (Tamam) öğesine tıklayın.
  • Edit (Düzenle) öğesine tıklayın ve Find… (Bul…) öğesini seçin.

REPORTLOG yazın ve OK (Tamam) öğesine tıklayın. Hiçbir sonuç bulunamazsa sıradaki adıma geçin. Söz dizimi bulunursa daha önce bir rapor günlüğü zaten yapılandırılmıştır. Dosya sisteminde belirtilen konumda mevcut olduğunu doğrulayın. Mevcutsa başka bir şey yapmanıza gerek yoktur.

  • Aşağıdaki metni kopyalayıp dosyanın sonuna yapıştırın: REPORTLOG +"C:\Program Files\Autodesk Network License Manager\report.rl"

Yukarıdaki yol zorunlu değildir ve kurulum konumunuz için geçerli olmayabilir. Rapor günlüğünü yerel dosya sisteminde herhangi bir yere yerleştirebilirsiniz. Yol boşluk içermiyorsa yolun başına ve sonuna tırnak işareti konulması gerekmez.

  • Dosyayı kaydedin

Seçenekler dosyasını uygulama

Yeni seçenekler dosyasını veya mevcut bir seçenekler dosyasında yapılan değişiklikleri uygulamak için lisans sunucusu hizmetini yeniden başlatmanız gerekir (sunucunun kendisini değil). Lisans dosyasının yeniden okunması yeterli değildir.

  • LMTOOLS'u açın (yukarıdaki lmtools.exe dosyasını bulma adımlarına bakın) ve Stop/Start/Reread  (Durdur/Başlat/Yeniden Oku) sekmesine gidin
  • Stop Server (Sunucuyu Durdur) seçeneğine tıklayın, 5-10 saniye bekleyin ve Start Server (Sunucuyu Başlat) öğesine tıklayın
  • Seçenekler dosyasının o anda kullanımda olduğunu ve rapor günlüğünün başlatıldığını doğrulamak için Config Services  (Hizmetleri Yapılandır) sekmesine gidip Path to the debug (Hata ayıklama yolu) günlük dosyasının sağında bulunan View Log…  (Günlüğü Görüntüle...) seçeneğine tıklayın
  • Aşağıdakine benzer bir şey görmelisiniz:

Her iki yol da lisans dosyası ve/veya rapor konumuna bağlı olarak farklı konumlar gösterebilir

ÖNEMLİ

ADIM 1: Rapor günlüğünün başlatıldığını onaylamak için hata ayıklama günlüğünün bir kopyasını Autodesk temsilcisine veya Autodesk İş Ortağı temsilcisine gönderin.

ADIM 2: Rapor günlüğünü ve lisans dosyasının bir kopyasını (yolu daha önce alınmıştır) Autodesk temsilcisine veya Autodesk İş Ortağı temsilcisine göndermeden önce günlüğün en az 10 gün boyunca çalışmasını bekleyin. Rapor günlüğüne ve lisans dosyasına lütfen sunucunun adını verin.

Örnek:

Rapor günlüğü: server1234_report.rl

Lisans dosyası: server1234_license.lic